lauantai 1. joulukuuta 2012

Selvittiin!

Eka luukku avattu! Ja talvikin tuli. Onnittelut meille, me selvisimme marraskuusta :) Huh!

Lumitouhuihin oli lyhyt matka, ei tarvinnut mennä parveketta pidemmälle :)
n
Tosiaan, avasimme kalenterluukut, siivosimme keittiön pöydän ja tiskasimme yhdessä (Aurelian toivomus), touhusimme lumessa, leivoimme kakkua (Aurelian toivomus tämäkin), ajelimme pulkalla (taisi nää kaikki meidän jutut olla Aurelia toivomuksia), katselimme kirjastosta lainaamiamme hauskoja piirrettyjä... Olen vissiin ollut riittävän kauan muussa elämässä, koska tuntui oikeasti mukavalta touhuta Aurelian kanssa 2-vuotiaan juttuja, se tuntui kuin ilahduttavalta vaihtelulta (eikä jokapäiväiseltä velvollisuudelta, kuten muutama vuosi putkeen kotiäitiyttä saattaa aiheuttaa...). Tunsin itseni ihan hyväksi äidiksi, ja kylläpäs tuntui hyvältä!!! Ja kohta on joululoma tuolta koulusta, niin voin taas olla enemmän läsnä pienen tytön elämässä <3

Onneksi lumeen on pehmeä pyllähtää...
n
Niin, tuon kakkureseptin voisin vielä jakaa! Tai no resepti.... siis kaikki määrät täysin fiilispohjaisia. Enemmän tai vähemmän tai jotain sinnepäin :) Kakku oli myös oivallinen lounaan korvikkeeksi nirsolle 2-vuotiaalle, tähän kakkuun oli nimittäin helppo piilottaa runsaat määrät terveellistä proteiinia, kuten kananmunaa :) Sopii myös karppaajalle ja on gluteeniton.

Jouluinen Suklaakakku

Vatkataan vaahdoksi:
-kananmunia 4-6 kpl
-makeutusainetta, kuten erytritolia ja/tai steviaa

Sekoitetaan kulhossa:
-kookosjauhoja
-riisiproteiinia
-raakakaakaojauhetta
-piparkakkumausteita
-2 tl leivinjauhetta
-2 tl soodaa
-psylliumjauhetta

Sekoita edellämainitut keskenää, lisää sulatettua kookosöljyä, turkkilaista jugurttia (tai tuorejuustoa) sekä tuorepuristettua omenamehua sen verran, että taikina on riittävän löysää. Piparkakkumausteita laitettiin tosi reilusti, kanelia, neilikkaa, kardemummaa, inkivääriä ja pomeranssia, yhteensä monta ruokalusikallista. Nam!

Paista uunissa jotain 200 asteessa ja jotain puolisen tuntia.

Kakkumme jäi vähän kuivaksi, joten kostutin sitä tarjoilulautasella, yhteensopivia kakun kanssa oli ainakin omppumehu, kerma ja kahvi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti